Peg-12 dimethicone


Peg-12 dimethicone  este un amestec de PEG și Dimethicone, un polimer pe bază de silicon folosit pentru a favoriza împrăștierea produsului.

În ciuda multor temeri în privința PEG-urilor, acesta este folosit în multe produse datorită multiplelor proprietăți. În produsele cosmetice acesta are următoarele funcții:

  • Agent de îngrijire a părului;
  • Agent de îngrijire a pielii;
  • Emolient;

Într-un studiu publicat în 2005 în Toxicology Journal intitulat ” Siguranța PEG-urilor și a derivaților lor în produsele cosmetice” s-a ajuns la concluzia că ”luând în considerație informațiile cunoscute legate de produs, precum și modul și mecanismul lui de acțiune, nu s-au identificat motive de îngrijorare în privința siguranței acestuia.”

Se spune că din cauza greutății moleculare mici este absorbit de piele în cantități reduse, prin urmare poate fi folosit în produsele cosmetice fără să atenteze la sănătatea consumatorului.

Peg-12 dimethicone este aprobat de CIR și FDA pentru uz, dar nu pe pielea cu leziuni!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s