Cum ne ferim de alergii?


La momentul actual pe piață există numeroase tipuri de produse cosmetice în componența cărora intră o varietate de ingrediente, însă pielea noastră nu poate suporta orice! Reacțiile alergice reprezintă mecanisme de apărare ale organismului împotriva substanțelor pe care nu le tolerează, se manifestă diferit și afectează în medie 15-20% din populație.

Acestea  se pot dezvolta chiar și după folosirea regulată a unui produs (de exemplu: vopseaua de păr). Asta nu înseamnă că produsul respectiv este de calitate proastă.

Produsele hipoalergenice sunt create pentru a reduce sau a minimiza riscul unei posibile alergii, la intrarea în contact cu substanțe iritante. Hipo înseamnă mai puțin, nu deloc.

Răspunsuri la întrebări frecvente…

Produsele hipoalergenice sunt mai bune?

Da. Sunt șanse mai mici ca produsele etichetate ca fiind hipoalergenice să cauzeze alergii decît alte produse cosmetice. Sunt mai blânde și mai sigure pentru piele decât produsele obișnuite.

Ce e de făcut în cazul unei alergii?

Oprește utilizarea tuturor produselor cosmetice. Când simptomele dispar, începe folosirea acestora pe rînd pentru a detecta care vă cauzează probleme. Dacă alergia nu dispare și simptomele persistă, atunci consultă un doctor.

Cît sunt de frecvente reacțiile alergice cauzate de produsele cosmetice?

Alergiile severe asociate unui anumit produs sunt foarte rare. Mai frecvente sunt însă reacțiile mai blânde (precum iritarea pielii) la un anumit ingredient din formula produsului. Nu uita că produsele care conțin mai multe ingrediente active, cum sunt serurile sau anumite creme de față, pot provoca ușoare mâncărimi și iritații după aplicare. Acest lucru este normal, indicând că aceste ingrediente acționează. Pentru evitarea acestor reacții îți recomandăm să folosești aceste produse la un interval de aproximativ 15 minute de la demachierea tenului.

7 sfaturi care te vor ajuta să previi potențialele reacții alergice la produsele cosmetice.

1. Citește lista de ingrediente de pe orice produs cosmetic. Dacă găsești un ingredient din cauza căruia în trecut ai făcut o alergie atunci nu îl achiziționa.(Dacă ai dubii în privința anumitor ingrediente și nu apar informații despre ele pe blog le poți solicita prin intermediul unui comentariu sau a unui email).

2. Ține evidența tuturor ingredientelor care îți provoacă reacții alergice și caută produsele cosmetice care nu le conțin.

3. Acordă o atenție deosebită machiajului. El stă în contact cu pielea timp îndelungat, așa că este esențial să te asiguri că produsele pe care le folosești sunt hipoalergenice.

4. Spală-te pe mâini și pe față înainte să te machiezi.

5. După folosirea produselor de machiaj, închide capacul și nu le depozita în locuri cu praf.

6. Nu ține produsele cosmetice în soare sau la temperaturi ridicate.

7. Curăță constant pensulele și aplicatoarele pentru machiaj.

Alergiile cosmetice pot fi tratate cu ajutorul cremelor și unguentelor pe bază de cortizon, hidrocortizon și hidrocortizon acetat. 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s