…AvonDavid H. McConnell, inițial, nu a intenționat să pună bazele unei companii de cosmetice. Comis-voiajor fiind, acesta a observat că femeile erau mult mai interesate de monstrele gratuite de parfum pe care le oferea decât de cărțile pe care le vindea. În timpul serviciului el a remarcat că multe din femei erau izolate acasă în timp ce soții lor mergeau la serviciu. Așa că a recrutat intenționat femei ca reprezentante de vânzări. McConnell credea că au o abilitate naturală de comunicare și vânzare întrucât erau pasionate de produsele lor. Într-o perioadă cu oferte de muncă limitate pentru femei, oportunitatea de a câștiga bani prin intermediul Avon era un concept revoluționar. Aceasta a marcat începutul unei lungi și bogate istorii de împuternicire a femeilor de pe tot globul.

Fondatorul Avon, a oferit femeilor din america secolului al 19-lea o șansă rară – independența financiară. În 1886,  era practic nemaiauzit ca o femeie să-și conducă propria afacere. Numai 5 milioane de femei din america lucrau în afara casei. Acest număr acoperea doar 20% din populația feminină a țării.

Pe tocurile Revoluției Industriale, femeilor abia li se încredințau locuri de muncă în agricultură, serviciu domestic sau manufactură; iar acestea nu reprezentau întocmai cele mai fermecătoare domenii de lucru. Sectorul de manufactură era, în special, cunoscut pentru condițiile de lucru periculoase. Dar mai presus de toate, salariul femeilor era mult mai mic decât al bărbaților.

Pentru multe femei, McConnell a schimbat radical scenariul. Bărbatul din spatele companiei pentru femei era fiul unei familii de imigranți Irlandezi și a crescut la o fermă. Mai mult, acest tânăr al New York-ului rural a oferit femeilor oportunitatea de a-și crea și a conduce propriile afaceri cunoscute mai târziu ca vânzări directe.

Reclame
Un comentariu

Un gând despre „…Avon

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s